De eerste Wereldlichtjesdag in Terneuzen achter de rug…

8 december 2019 vond de eerste Wereldlichtjesdag in Terneuzen plaats.

Om mensen te laten weten dat er nu ook een herdenkingsbijeenkomst is in Terneuzen, werd er contact gezocht met de pers. Er werd aandacht besteed aan deze avond via GO RTV en het Zeeuws Vlaams Advertentieblad en ook via Facebook hielden we belangstellenden op de hoogte. Al snel meldden mensen zich aan.

Voor de organisatie was het afgelopen 8 december dan zover. In Lemonade in Terneuzen werden in een intieme sfeer, ouders, grootouders en verdere familieleden ontvangen. Vele mensen kwamen naar de herdenking, wat ons sterkte in de gedachte dat er behoefte is aan een Wereldlichtjesdag in Terneuzen.

Allereerst werd iedereen welkom geheten door Nettie de Jonge, die we gevraagd hadden om de ceremonie te leiden. Na het aansteken van de lichtjes door Simone, tezamen met zacht harpspel, werden door Nettie de namen van alle overleden kinderen genoemd.

Voor ieder kind was er een glazen theelichthouder met de naam erop gemaakt door Ilse, deze konden na afloop worden meegenomen. Ook werden er sterretjes met de namen opgehangen.

Er werd prachtige muziek gespeeld door het duo Da Capo en er werden persoonlijke verhalen verteld door ouders van overleden kinderen, aangrijpend en emotioneel.

Evelien van Kieboom Photography legde de avond vast met haar camera, de foto’s zullen later gedeeld worden.

Na afloop werden Nettie, Evelien, Lemonade en Da Capo bedankt met bloemen en bonbons gesponsord door Matties Flowers en Bakkerij Schot.

Het was een mooie avond in een sfeer van verbondenheid en begrip voor elkaar.

We mochten vele positieve reacties ontvangen en hopen volgend jaar opnieuw een Wereldlichtjesdag te kunnen organiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s